IP-Only tar över fiberprojektet

Nu är det klart att IP-Only tar över fiberprojektet från Kristdalabygdens fiber ekonomisk förening som har drivit detta projekt i snart fyra år. Vi har lyckats få över 350 fastighetsägare att teckna avtal och har ansökt om EU-pengar tre gånger. Jordbruksverket har nu beviljat en satsning på 21,5 miljoner kronor för att gräva ner ca 26 mil fiber.

Vi i föreningen har arbetat med upphandlingar enligt konstens alla regler och det är nu klart att anslutningsavgiften hos IP-Only blir 17 900 kronor per hushåll vilket är samma pris som för fastigheterna i samhället.

Läs mer

Ett steg mot fiber i glesbygd, Barometern-OT 2017-03-30

Fibersatsning görs i Kristdalabygden, Nyheterna 2017-03-30

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *